top of page
  • Foto del escritorMònica Turon Bosch

Les croquetes també poden ser "healthy" ⁣

A qui no li agraden les croquetes? Molta gent que per portar una dieta sana hi ha certs aliments i menjars que s'han d'evitar, entre els quals les croquetes ⛔. Les típiques croquetes de pollastre tenen carn, lactosa, mantega (greixos saturats), gluten i oli fregit. Vaja, una 💣 pels defensors d'aquestes dietes "sin..". Jo opino que dins d'una vida sana hi tenen lloc també de tant en tant algunes croquetes d'aquestes, de les de tota la vida, i sobretot el més important, sense remordiments ni obsessions. Però si podem fer-ne una versió més sana i que ens continuï agradant també és una bona idea!⁣

Aquí us deixo una versió de les croquetes en què la beixamel és feta a partir d'un puré de coliflor i el fregit es pot fer al forn o a la planxa amb un xic d'oli d'oliva. És a dir són sense lactosa (important pels intolerants) i amb greixos saturats reduïts.⁣

🥣Queden genial amb aquesta salsa de curry facilíssima:

- Barrejar un iogurt natural amb 1 cullerada sopera de curry en pols .

🍽 x4persones (20 croquetes)⁣

- 1 pit de pollastre⁣

- 2 cebes⁣

- 1/2 coliflors

- Polsim de nou moscada, sal i pebre⁣

- 2 ous⁣

- Farina de civada (o de blat)⁣

- Pa ratllat⁣

- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva⁣

Opcional: brou de pollastre⁣⁣


📝El procediment:


- Tallar la coliflor a florets i posar-la a bullir en una olla amb aigua o si es vol brou de pollastre.

- Mentrestant a una altra paella enrossir i coure el pit de pollastre filetejat amb 1 cullerada sopera d'oli d'oliva, retirar⁣.


- Tallar les dues cebes a daus i posar-les a sofregir a la mateixa paella on hem fet el pollastre, afegint 1 cullerada sopera d'oli més. Quan la ceba hagi absorbit l'oli afegir un raig d'aigua i anar fent així unes 3 vegades o fins que la ceba quedi caramel·litzada⁣.


- Un cop la coliflor estigui cuita escórrer-ne bé el líquid i fer-ne puré amb la túrmix. Afegir la ceba caramel·litzada i el pollastre desfilat a trossets. Aquí hi ha dues opcions: o deixar trossos de ceba i pollastre o passar-ho tot per la túrmix perquè quedi homogeni⁣.


- Afegir 2 cullerades de cafè de noumoscadai un polsim de sal i pebre.


- Deixar refredar la massa en una safata a la nevera unes 4 h. Després si es volen fer al forn preescalfar-lo a 200 °C a dalt i a baix. Muntar les croquetes fent la forma amb dues culleres, passant-les primer per la farina de civada, després per l'ou batut i després pel pa ratllat. Coure-ho al forn 10-15 mins amb grill els últims 5. O a la paella 5 mins amb un raig d'oli d'oliva. Eixugar amb paper de cuina.


⚠️Si feu servir brou, no cal afegir més sal després.


⚠️Si el farcit després de 4 h de nevera continua sent massa poc consistent per fer-ne croquetes posar al forn i anar controlant com s'asseca fins que quedi amb una bona consistència.




2 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page