top of page
  • Foto del escritorMònica Turon Bosch

Pastilla marroquina

"Pastilla", "bastilla" o "pastela moruna". Recepta tradicional de la gastronomia marroquina. És un plat salat, però amb un toc de dolç que el fa molt especial. És una mena d'empanada que pot estar farcida de diferents farcits entre els quals el pollastre és dels més típics.


Dues reflexions:⁣

💭-🤤Ésuna recepta "healthy"? Doncs no precisament, porta sucre i farina refinada. Però no per això ha de ser "menjar prohibit". En aquest cas a mi m'ha transportat directament al viatge que vaig fer al Marroc i l'he gaudit molt. El menjar al final és simplement això, menjar, serveix per nodrir-nos i per gaudir-ne, no per obsessionar-nos-hi⁣

💭-🍖🌱Porta carn. Mai m'he definit com a vegana, vegetariana,flexitariana,paleo,keto... entre d'altres mil etiquetes que es donen avui a diferents tipus d'alimentació. Les etiquetes ens encasellen en normes fixes i, mentre que algú es pot sentir molt bé portant una alimentació vegana i autodefinint-se com a tal, per algú altre, aquesta etiqueta pot suposar una pressió extra. Pot haver-hi un vegetarià que algun dia faci una excepció per menjar sushi? Un vegà que algun dia tasti el formatge? Un omnívor que mengi regularment tofu i llegums? Sí! I no hauria de ser un problema, gaudim del menjar i elegim el tipus d'alimentació que vulguem seguir, però sense culpabilitzar-nos pels "errors" i sense prejudicis cap a les dietes dels altres⁣

📝Els ingredients per a 4 persones:⁣


- 10 fulls de pasta filo o si no se'n troba (com en el meu cas) dues masses de pasta de full⁣

- 500 g de pollastre (contra cuixadessossadao pit)⁣

- 2 ous⁣

- 1 ceba gran⁣

- 1 dent d'all⁣

- 1 grapat d'ametlles⁣

- 1 grapat de panses⁣

- 1 grapat de sucre morè/de coco⁣

- 1 grapat de julivert⁣

- Raig d'oli d'oliva verge extra

- Espècies: idealment 1 cullerada sopera de ras-el-hanouti 1 cullerada sopera de canyella⁣

*Si no tenim ras-el-hanoutbarrejar:1culleradade cafè decurry, gingebre molt,cayenao pebre vermell i comí⁣.

El procediment:


- Marcar 2-3 mins el pollastre en una paella/cassola gran amb un raig d'oli fins que es dauri i treure'l del foc⁣.


- A la mateixa paella afegir-hi 1 ceba i 1 dent d'all picada i deixar sofregir⁣.


- Al morter o túrmix picar 1 grapat d'ametlles.


- Treure el pollastre de la paella i esmicolar-lo amb les mans o ganivet, mentrestant deixar que la salsa del sofregit es redueixi un xic més a foc mig i afegir el julivert a la salsa. Afegir 2 ous batuts a la salsa i el pollastre esmicolat. Deixar refredar una mica.


- Preescalfar el forn a 200 °C i cobrir un motlle rodó (base i costats) amb la placa de pasta de full, posar el farcit de pollastre dins. Tallar l'altra placa de pasta full en forma de rodona de la mida del motlle i posar-la a sobre del farcit. Tancar les vores amb la massa sobrant de la part de baix i untar amb un xic d'oli d'oliva perquè es dauri. Enfornar 20 mins a 200 °C calor a dalt i a baix i 5 mins més de grill per enrossir.


- Acompanyar d'una "salde marroquine" de tomàquet, ceba, pebrot, cogombre i olives amb oli d'oliva, un raig de llimona i julivert o coriandre.


- Emplatar i decorar amb les línies de canyella.



@Nutri_idees

5 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page